Broodje Bal Editie 2 – The Preacher Men

Hammond Sessions presenteert:

Broodje Bal met The Preacher Men

Het eerste Broodje Bal studio concert met de Hammond Grooves kunnen we als succesvol bestempelen. En daarmee hebben we de lat meteen lekker hoog gelegd en wilden we met een waardige opvolger komen. En deze kwam vanzelf op ons pad.

Door een vrijgekomen datum nemen we u op 27 oktober 2017 als luisteraar mee terug in de tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York waar in de jaren vijftig en zestig legendarische Hammond-trio’s de dienst uitmaakten. Er mag niet gerookt worden in de studio, maar ‘The Preacher Men’ staat er om bekend de tent in vuur en vlam te zetten.

Hun concerten worden als ‘legendarisch’ beschouwd door zowel de oudere en jongere generaties. Bestaande uit saxofonist Efraim Trujillo, Rob Mostert op de legendarisch Hammond B3 en Chris Strik op drums gaan ze terug naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine.

Ieder voor zich hebben ze hun sporen in binnen en buitenland verdiend. The Preacher Men maken jazz waar het plezier maar ook het talent en vakmanschap van de bandleden vanaf spat. De mannen zijn volledig op elkaar ingespeeld maar blijven elkaar uitdagen waarbij de kleinste muzikale verrassing kan leiden tot een intense improvisatie zonder dat ze elkaar in de weg gaan zitten.

En in de unieke setting van de INovation studio in Middelie gaan ze nog een stapje verder.
Tijdens het concert op 27 oktober 2017 gunnen de heren van ‘The Preacher Men’ u een kijkje in de keuken (of achter het altaar om maar even in de juiste sferen te blijven) door het spelen van nog niet eerder uitgevoerd materiaal. Normaal gebeurd dit achter gesloten deuren, maar dit keer, voor u als bezoeker van Broodje Bal studio concerten, exclusief toegankelijk binnen de intieme setting zoals u van ons gewend bent.

Hun eerste officiële cd ‘Preaching Out Loud’ (2016) werd enthousiast ontvangen wat leidde tot interviews in diverse dagbladen en magazines, optredens op landelijke radiostations en goed bezochte concerten door het hele land. Zonder moeite kreeg het enthousiaste drietal de handen op elkaar en de voeten van de vloer.

‘The Preacher Men sleuren je gewoon de swing in’ (Jazz Nu)
‘The Preacher Men is een nieuw supertrio’ (Jazzism)
‘Wat een groove, wat een swing!’ (Draai om je Oren)

Ook tijdens dit unieke studio concert gaan The Preacher Men verder met hun missie het publiek te verrassen en te overtuigen met een mix van jazz classics, gospel originals en eigen composities. We hopen dat u erbij kunt zijn!

The Preacher Men zijn:

  • Efraim Trujillo – Saxofoons
  • Rob Mostert – Hammond B3
  • Chris Strik – Drums

Broodje Bal concert met The Preacher Men

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *