The new rob mostert hammond group band for the Memphis Blues & Soul tour

MEMPHIS BLUES & SOUL

Back to the Roots

BB KING / ETTA JAMES / Al GREEN / ELVIS / BOOKER T JONES / SAM & DAVE / JOHHNY CASH / JERRY LEE LEWIS / ISAAC HAYES / OTIS REDDING / WILSON PICKET

Met Memphis Blues & Soul gaat de Rob Mostert Hammond Group samen met zanger Lo van Gorp terug naar het zinderende zuiden van Amerika, Memphis Tennessee.

De bakermat van de blues waar Robert Johnson op de kruising van Highway 61 en Highway 49 zijn ziel aan de duivel verkocht in ruil voor zijn bekwaamheid op gitaar.

De plaats waar BB King zijn eigen club heeft opgericht in de beroemde Bealestreet en Al Green de Soulmusic predikt in zijn eigen Gospelkerk. Waar het paleis van Elvis ”Graceland staat, de bekende Gibson Guitar Factory is gevestigd en waar het allemaal begon met Sunrecords en het bekende Stax label.
Een stad waar Martin Luther King is vermoord en het National Museum of Civil rights duizenden bezoekers per jaar trekt. Waar The Blues van s’ochtends vroeg tot diep in de nacht te horen is op straat, in de parken en natuurlijk the clubs in The Bealestreet.

Sun Records de studio waar Elvis zijn eerste single That’s all Right Mama opnam en daarna nog vele anderen voordat hij in 1955 overging naar het Majorlabel RCA.
Sunrecords is tevens de plek waar Johhny Cash, Roy Orbinson, Jerry Lee Lewis e.v.a. hun succesplaten hebben opgenomen.

Stax Records de platenmaatschappij en studio van o.a. Booker T Jones, Otis Redding, Al Green, Isaac Hayes, Wilson Picket, Mavis Staples, Sam & Dave, Eddie Floyd, e.v.a.

Rob heeft in 2012 en 2014 gespeeld in deze broeiende stad in de bekende venues in The Bealestreet waaronder BB Kingsclub, New Daisy’s Theater, Alfreds en gejamd met lokale Blueshelden op straat. Rob heeft ook opnames gemaakt in de wereldberoemde Sun Studio waar de tijd heeft stil gestaan en sinds Elvis niets meer veranderd is.
Memphis maakte zoveel indruk door het warme onthaal van de mensen, de gebouwen, de historie, The Southern food, de vibe en het intense gevoel waarmee de musici spelen dat het al vanaf het begin duidelijk was dat deze show er gewoon moest komen.

Rob Mostert Hammond Group bestaat uit:

  • Hammond & Key’s: Rob Mostert
  • Zang: Lo van Gorp
  • Gitaar: Jurriaan Suring
  • Bas: Will Nuruwe
  • Drums: Chris Strik
  • Trompet: Michael Simon
  • Sax & Flute: Wouter Shueler
  • Trombone: Frans Cornelissen

Voor boekingen:

Rob Mostert muziek producties 0611362569 / robmostertmuziek@gmail.com

Theater tour Rob Mostert Hammond Group - Memphis Blues & Soul