Hammond Happening interviews

Mostert meets … Hammond Happening

De Hammond heeft een aardige revival meegemaakt de laatste jaren. Wat ooit als een vervanger voor het kerkorgel begon heeft uiteindelijk de toon gezet voor de progressieve rock en de jazz. Maar ook in de popmuziek heeft het iconische instrument zijn plek verworven. In samenwerking met Musicmaker vierde poppodium de Melkweg in Amsterdam daarom in januari een heuse Hammond Happening!

Hammond Happening interviews met Rob Mostert van Hammond Sessions

De Hammonds ronkten, scheurden, klonken van lieflijk tot beestachtig, van jazzy tot dance. Hammond Sessions was erbij om de Hammond artiesten en bandjes te interviewen, door niemand minder dan Hammond speler Rob Mostert.

Hoe zijn ze in aanraking gekomen met de Hammond, wie zijn hun Hammond helden, welke rol speelt het Hammond geluid in hun muziek en wat is het ultieme Hammond gevoel? We spraken met de spelers van SVEN HAMMOND / BL3NDER / THE GWOOF / KAUW / FUNKY ORGANIZERS en WILD

Kijk de video interviews hieronder, inclusief beelden van de optredens. Met dank aan de Melkweg, Musicmaker Magazine en Abbey Road Institute.

Rob Mostert en Sven Hammond

Rob Mostert en KAUW

De rest van de videos (Gwoof / Wild / Bl3nder / Funkanizers) volgen snel!

Stay tuned!

Externe links:

Camera en edits: Joao Costa / Productie: Dennis Beentjes

1 gedachte over “Hammond Happening interviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *